lördag 5 september 2009

Bergans Microlight

Tidigare i somras köpte jag en Bergans Microlight hos Pavel på Utrustad.se. Jag ville ha en lätt och relativt enkel vindjacka, och de kraven tycktes jackan uppfylla.

Efter att ha använt jackan snudd på dagligen under hela sommaren, i en mängd olika situationer och väderlägen, kan jag inte vara annat än imponerad! Den är tillräckligt tunn för att kunna användas även när det är riktigt varmt, samtidigt som den ger ett bra skydd i sämre väder.

Det står i beskrivningen att jackan ska vara "vattenavstötande", men jag har använt den under riktigt kraftiga regnskurar och jag har inte blivit det minsta blöt! I och med att jackan inte har nåt membran, utan bara är impregnerad, kommer den vattenavstötande förmågan ofrånkomligen att bli sämre efter några tvättar. Det går ju att återimpregnera förstås, men resultat av sådana behandlingar har då åtminstone inte jag några särskilt positiva erfarenheter av.

Nu köpte jag ju inte jackan för att använda den som en ren regnjacka, utan som just en tunn vindjacka med ett visst "väderskydd", och till funkar den alldeles utmärkt. Jag kan varmt rekommendera den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar