tisdag 15 september 2009

Dyr gröt...

Jag såg just att dagens klipp på Addnature är "Smooth Oatmeal With Rasberries", alltså havregrynsgröt med hallon. Hela härligheten kostar just nu 53 kr, till skillnad från 79 kr som tydligen är det rekommenderade utpriset. Personligen tycker jag att det är ganska (för att inte säga väldigt) dyrt för att vara gröt... Det är väl i och för sig smidigt att man bara häller på vatten och låter det stå några minuter, för att sedan äta direkt ur påsen, men ändå...

Nä, ett bättre tips är att göra en egen grötblandning som man portionsförpackar i små påsar, och sedan bara häller upp i sin kåsa och häller vatten på. Då får du förstås diska kåsan, men det kanske man kan överleva.
Här kommer i alla fall ett bra tips på en grötblandning: blanda halvmosade havregryn med valfri fruktversion av en Varma koppen (fruktsoppa är en personlig favorit). Häll blandningen i små plastpåsar. Färdigt! När det sedan är dags att äta häller du som sagt grötmixen i din kåsa och häller vatten på och låter det stå en stund. Mängden havregryn i varje påse styr du efter hur mycket gröt du vill ha på morgonen, och mängden vatten styr du efter vilken konsistens du vill ha på gröten.
Anledningen till att man ska mosa havregrynen lite är förstås att det då går fortare att få gröten ätklar efter att du hällt på vatten...

1 kommentar:

  1. Jag intygar att Andreas specialblandning är helt sjukt god. Kostar väl dessutom sisådar 4 kr/portion. Släng er i väggen Mountain House!

    SvaraRadera