torsdag 10 september 2009

Pulkfunderingar

Relativt nybliven pappa som man är har man ju börjat fundera på om man inte kanske borde skaffa sig en pulka. Och nu menar jag ju förstås inte en sån där leksaksgrej som man åker utför backar med, utan en pulka som man drar bakom sig när man åker skidor.

Packpulka
Redan tidigare, innan jag blev pappa, ville jag ha en pulka eftersom jag tycker att det är skönare att dra en pulka snarare än att ha en tung ryggsäck när man åker på vinterturer. Så givetvis vill jag kunna använda den pulka jag köper till att både dra runt sonen i, och att använda den som en vanlig packpulka när sonen inte vill vara med på pappas turer.

Frågan som uppstår blir då: är det bättre att köpa en renodlad barnpulka som man kan göra om till packpulka, eller ska man köpa en vanlig packpulka där man kan stoppa ner sonen när han ska med? Frågan kan ju låta närmast filosofisk, men det kräver nog ändå en del eftertanke.

Barnpulka
De pulkor jag har i åtanke är den norska tillverkaren Fjellpulken och deras olika modeller. Prisskillnaden är ganska stor, där barnmodellen är den som är klart dyrare. För de extra pengarna får man då ett ryggstöd, vältskyddsbyglar och en sol/vindskärm. Köper man packpulkan är det ju inget större problem att ordna så att barnet ändå får ett ryggstöd, men byglarna och skärmen blir ju svårare.

Å andra sidan tycks då tidigare generationer (bland annat jag själv) ha överlevt att åka i pulkor utan vare sig vältskyddsbyglar och sol/vindskärm, så det kanske inte är så viktigt ändå... Ja, jag har då än inte lyckats besluta vilken jag ska köpa (eller åtminstone vill ha), så jag måste nog fortsätta fundera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar