måndag 7 september 2009

Ström i skogen

De flesta av oss vill kunna ha med oss diverse elektronik (mobil, gps, etc) även när vi är ute i skogen/på fjället. Problemet är ju bara att om man är ute på nån längre tur så har batterierna i apparaterna en tendens att ta slut, speciellt om man är ute på vintern.

Redan tidigare har det ju funnits olika typer av portabla solcellsladdare, typ Silvas solpaneler. De kräver ju dock förstås solsken för att fungera, vilket vi ju inte alltid är bortskämda med. De verkar dessutom ganska klumpiga i formatet. Nu har jag i och för sig aldrig testat en sådan, men man kan ju dra vissa slutsatser bara genom att läsa specifikationerna och titta på bilder.

Något mer intressant tycker jag därför att exempelvis Solios produkter verkar. De går ut på att man laddar upp ett internt batteri som man sedan kan använda för att exempelvis ladda mobilen med när man är ute på sin tur. Skulle även det batteriet ta slut kan man använda solpanelerna för att ladda upp batteriet igen. Men huvudtanken är alltså att man laddar laddaren hemmavid, innan man ger sig iväg. Enligt tillverkaren ska den klara temperaturer ner mot minus 20, men frågan är väl hur fort den laddar ur i sån kyla.

Jag ska villigt erkänna att jag inte har testat den här produkten heller, men det känns ändå som att det här är en grej som skulle kunna passa mig. Ett visst ha-begär har uppstått, så jag måste nog skriva upp den på önskelistan... Skulle nån vilja köpa den åt mig går den exempelvis att beställa från Naturkompaniet eller Getout.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar