onsdag 14 oktober 2009

Fodrad skaljacka


Ja, vad ska man säga... Jag hörde talas om begreppet "fodrad skaljacka" för ett tag sedan men jag trodde nog nästan att det var ett skämt då. Men nu ser jag ju att Addnature beskriver en TNF-jacka som just en fodrad skaljacka. För mig blir det en total motsägelse...

En skaljacka heter ju som den heter just för att det är ett skal, vilket åtminstone i min begreppsvärld innebär att den är ofodrad (om man bortser från det tunna nätfoder som kan finnas i en del tvålagersjackor). Så att då börja prata om fodrade skaljackor tycker jag låter helt fel... Men det gamla hederliga begreppet "täckjacka" är väl kanske inte nog coolt... Hitta på ett nytt i så fall!

Jackan som sådan har jag dock inget emot, den är säkert jättebra. Jag har inte heller nåt emot själva konceptet, men att kalla det för fodrade skaljackor gillar jag inte...

1 kommentar:

  1. Håller med om att Addnature förvirrar begreppen genom att kalla plagget för fodrad skaljacka. En bättre beteckning vore kanske Skal-/Thermohybrid eller varför inte bara hybridjacka...

    SvaraRadera