måndag 12 oktober 2009

Skidryggsäckar

Bergans Alpine Guide
Jag tillhör den kategori av turskidåkare som hellre drar en pulka efter mig, snarare än att ha en tung ryggsäck på ryggen. Men jag vill ändå ha en mindre ryggsäck med mig som komplement till pulkan. Om ryggsäcken dessutom är stabil och har lämpliga fästpunkter, går det alldeles utmärkt att skippa dragselen till pulkan och istället fästa skaklarna direkt i ryggsäcken.

Arcteryx Arrakis
Sedan tidigare har jag en 40-literssäck av det tjeckiska märket Hannah som funkar hyfsat för detta ändamål, men den hade gärna fått vara lite mer vinteranpassad och stabil. Ytterligare 10 liters packutrymme vore inte heller fel för mina behov... Nu kan man ju iofs tycka att 50 liter är en ganska stor ryggsäck, och jag ville ju som bekant inte bära så mycket på ryggen. Men det jag brukar packa i ryggsäcken vintertid är mestadels kläder (som ju är rätt skrymmande vintertid). Den tyngre utrustningen och maten lägger jag i pulkan. Så även om ryggsäcken är relativt stor blir ändå tyngden på ryggen klart hanterbar.

Fjällräven PAK Winter Backpack
Finns det nåt på marknaden som skulle kunna passa för mina behov då? Ja, givetvis finns det lämpliga kandidater! De ryggsäckar som finns på bild i det här inlägget skulle allihop kunna vara tänkbara alternativ. Uppifrån och ned är det Bergans Alpina Guide 50, Arcteryx Arrakis 50 och Fjällräven PAK Winter Backpack. Arcteryx är förstås dyrast, vad annars...

Än har det inte blivit nåt inköp, men en sån här typ av ryggsäck står helt klart på min "vill-ha-lista"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar