tisdag 1 december 2009

Intressant "spade"


Alla vet ju hur en spade ser ut, och SnowClaw ser definitivt inte ut som en sådan. Men kikar man på reklamfilmen (som förvisso är just reklam) så verkar den ju faktiskt väldigt effektiv...

Den har säkerligen en hel del fördelar, där exempelvis vikten, packbarheten och priset kan nämnas. Men jag ställer mig lite tveksam till hur bra den egentligen fungerar i riktigt isig snö, när man verkligen måste hacka med spaden för att kunna gräva. I filmen får man i och för sig se att de gräver i en lavinkägla, men jag skulle vilja prova själv innan jag tror helt och hållet på den här idén. Att man dessutom måste böja mycket mer på ryggen när man gräver gillar jag inte heller.

Men som sagt, i vissa lägen är den säkert jättebra, och man kanske inte heller ska förakta möjligheterna att använda sin spade som stjärtlapp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar