fredag 26 februari 2010

Ordning och reda

Att ha koll på grejorna i en ryggsäck eller i en bag är inte helt lätt alla gånger, det vet alla som har varit på resande fot (ute i naturen eller "civilt") mer än bara några dagar.

Det enklaste sättet för att råda bot på oredan är kanske att använda genomskinliga plastpåsar. Men sådana är ju sällan särskilt hållbara, och tar man nya påsar inför varje resa eller tur blir det ju inte heller särskilt miljövänligt. Olikfärgade, enkla, packpåsar är en bättre lösning, även om man då måste komma ihåg vilka grejor man har i vilken påse.

Mer avancerade packsystem finns förstås också, som påminner mer om små väskor snarare än påsar. Dessa har ofta nät i sidorna så att man kan se vad som finns inuti utan att behöva öppna väskan i sig.

Eagle Creeks "Pack-It"-system har funnits på marknaden ett bra tag, men jag kan tycka att de är lite dyra. Stadium hade tidigare en liknande produkt i sitt eget märke Everest, men nu lyckas jag inte hitta den på deras hemsida.

Nu verkar dock även Snugpak ha gett sig in i den här branschen, och vad jag kan se verkar det vara riktigt trevliga produkter. Inte minst har de ett trevligare prisläge än motsvarande Eagle Creek.

På Addnature säljer de för tillfället ett set med tre olika "kuber" för 199:-, vilket är klart prisvärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar