torsdag 4 mars 2010

Lurvig värme

Nu börjar i och för sig den värsta kylan klinga av, men varma tröjor/jackor har man ju (nästan) alltid behov av. Inte minst till fikapauserna under vårvinterns turskidåkning!

Jackor och tröjor i fleece finns det det ju hur många som helst av, i en mängd olika tjocklekar, varianter och kvaliteter. Men vill man sticka ut lite mer kan man ju satsa på en något mer lurvig modell. Klassikern på området är ju förstås Helly Hansen Basel, som vid det här laget känns ordentligt retro.

Är man riktigt våghalsig köper man förstås en orange, men den moderna tappningen av den här klassikern tycks bara finnas i grönt och blått. I second handaffärer kan man säkert hitta den här gamla godingen i läckra 70-talsfärger.

Men alla gillar ju som bekant inte retro, utan en del (eller kanske ganska många) vill ha nyare och fräschare grejor. Då är det ju tur att både Mountain Hardwear och Haglöfs satsar på lurviga modeller.

Monkey Man Jacket från Mountain Hardwear har några år på nacken, men verkar inte vara på väg att tas ur sortimentet. Den har ju mer detaljer än HH:s klassiker, men har förstås därmed också begåvats med ett klart högre pris.

Hagslöfs motsvarighet heter Husky II Jacket och ser klart trevlig ut den också. Det högre priset på båda dessa nyare jackor jämfört med Basel uppvägs av en bättre passform och detaljer i power stretch-material. Det rekommenderade cirkapriset ligger på strax under 2000 för båda jackorna, men en snabb googling visar att man kan hitta dem mycket billigare än så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar