måndag 10 maj 2010

Praktiska vinflaskor

Klean Kanteens vinkaraffer
Addnature är som vanligt duktiga på att ta med intressanta produkter i sina nyhetsbrev. Nu senast fastnade jag (bland annat) för Klean Kanteens vinkaraffer. Helt klart en kul grej, inte minst som en present till uteprylsnörden-som-gillar-vin-och-har-allt-annat.

Nu finns det ju förstås andra alternativ också, om man nu vill ha med sig vin ut på sin tur. Det enklaste är ju förstås att ta med vinflaskan som den är, men är den av glas är den ju onekligen lite känslig för stötar. Tetrapak-viner har ju funnits ett tag, och nu har det även lanserats viner i plastflaska (till exempel Pulpit Rock). Inte så romantiskt kanske, men dock. Vill man ha med sig större mängder kan man ju även ta ut innerpåsen ur en bag-in-box, men jag vet inte riktigt hur stöttålig den blir då.

Ytterligare ett annat alternativ är Platypus PlatyPreserve, som faktiskt påminner om just innerpåsen till en bag-in-box... GetOut har gjort reklam för den i nåt utskick, men jag lyckas inte hitta den på deras hemsida just nu. Men när det gäller slitstyrka på lång sikt tror jag att Klean Kanteens modell vinner, så ur ett miljöperspektiv är nog den modellen att föredra. Sen måste jag ju tillstå att den är snygg också...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar