måndag 13 september 2010

Montane Atomic DT - vattentät lättviktare

Utbudet av tunna och lätta vår/sommar/höst-anpassade skaljackor ökar stadigt, vilket är klart trevligt. De flesta tillverkare har nu en eller flera modeller i sin kollektion.

Jag brukar ju tjata om min favorit Bergans Microlight Jacket, men ska man vara helt ärlig så är den ju knappast att betrakta som helt vattentät. Jag skulle inte vilja ha den som enda jacka under en fjällvandring exempelvis. Men det är inte heller nån höjdare att släpa med sig en tung, vinteranpassad skaljacka. Packningen brukar ju ha en tendens att bli tillräckligt tung ändå.

Under morgonens surfa-runt-session stötte jag på jackan Montane Atomic DT hos Northstar.se (Northstars hemsida är ju dessvärre uppbyggd så att det inte går att direktlänka till en produkt... Dåligt.). Det är den brittiska tillverkaren Montane som har lyckats få till den här skapelsen. Läser man specifikationerna så ser den klart intressant ut, och ser man dessutom till priset (1125:- hos Northstar) så känns det som ett fynd!

Nu vet jag ju i och för sig inte hur jackan "känns", vilket kan vara nog så viktigt. Som vanligt kan det ju vara lite vanskligt att köpa kläder på nätet utan att ha fått klämma och känna först... Men som sagt, jackan verkar helt klart både kompetent och prisvärd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar