torsdag 27 januari 2011

Therm-a-Rest NeoAir för vinterbruk

Therm-a-Rest NeoAir är en en serie moderna luftmadresser utan fyllning. Just det sistnämnda skiljer dem alltså från exempelvis Expeds DownMat- och SynMat-modeller. Att de saknar fyllning gör förstås de blir lätta och att packvolymen hålls nere. Men fyllningen har ju trots allt en viktig funktion, nämligen värme. De tidigare modellerna av NeoAir har därför inte varit helt lämpade för vinterbruk, de har helt enkelt varit för kalla.

Nu lanseras dock en ny modell som tydligen ska råda bot på detta. Någon fyllning har man däremot inte stoppat in, utan det handlar om produktutveckling av den traditionella madrassen. Enligt pressmeddelandet från Cascade Designs, som tillverkar och säljer Therm-a-Rest, har man förbättrat den ursprungliga konstruktionen med något som de kallar "Reflective Barrier" och "Triangular Core Matrix". Coola namn, som det brukar vara i den här branschen. Enligt tillverkaren ska detta ge högre komfort och upp till fem gånger så hög värme som andra luftmadrasser utan fyllning.

Förmodligen innebär det att de som vill ha det riktigt varmt även fortsättningsvis ska satsa på en modell med dun- eller syntetfyllning, men prioriterar man låg vikt och liten packvolym utan att för den skull vilja frysa häcken av sig så köper man den nya NeoAir.

Den nya året-runt-modellen av NeoAir kommer att lanseras i Europa i februari, och tanken är att de ska finnas i butik från juli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar