tisdag 11 juni 2013

Solepower: Ladda batterier genom att gå

Idg.se skriver idag om Kickstarter-projektet Solepower, som i korta drag handlar om att du byter ut din vanliga sula mot en batteriladdande variant. Bara genom att gå laddar du sedan upp ett tillhörande batteri, som du kan fästa antingen på fotleden eller ovanpå skon.

När batteriet är uppladdat kan du sedan använda det för att ladda annan teknisk utrustning, till exempel en telefon eller en gps.

Det här är alltså än så länge inte färdig produkt som går att köpa i handeln, utan det är just nu ett projekt som söker pengar för att kunna starta produktionen. De söker 50.000$ för att kunna komma igång, och de har i skrivande stund fått ihop 22.637$.

Det låter onekligen som ett intressant koncept, inte minst för en vandring eller likande där man har behov av att fortlöpande kunna ladda diverse grejor (om man nu har med sig sånt). Artikelförfattaren på idg.se var dock tveksam till den relativt tjocka sulan, och det kan eventuellt bli ett bekymmer eftersom sulan uppges vara 1,5-2 cm tjock.

Men tycker du som jag att det här låter kul och intressant kan det kanske vara läge att pytsa in några hundralappar, för att produktionen och den fortsatta utvecklingen verkligen ska komma igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar